WWC Batch 1 tasting

WWC Batch 1 tasting

Op 12 maart 2017 organiseerde WWC vzw zijn eerste tasting: “WWC Batch 1”. We ontvingen maar liefst 25 whiskyliefhebbers -kenners, beginners en alles daartussen- in ons prachtig tastinglokaal te Gistel. De eerste editie was een week voor aanvang volzet! Mensen werden via verschillende kanalen aangesproken: via vrienden, kennissen, sociale media, … Met een volle zaal kon onze dag al niet meer stuk. Nu nog mensen tevreden naar huis sturen! Tijdens een korte inleiding van de voorzitter over het ontstaan en filosofie van WWC vzw kon iedereen nippen van een “aparte” rum. WWC zou WWC niet zijn als ze niets speciaal zou voorzien. Buiten de lijntjes kleuren zit immers ons in het bloed. Niet iedereen was even enthousiast over onze aperitiefdram. Het was een Saint-James (reguliere rum uit Martinique, 45%ABV) die we een half jaar een in vers eiken vat van 3L hebben gestopt. De gezichten van sommige deelnemers spraken boekdelen!
Daarna was het de beurt aan de eerste whisky uit onze rangschikking: Wolfburn. Een nieuwe, jonge malt. Deze kon meteen op veel bijval rekenen. Daarna schonken we een Kilkerran uit 2014: Work in Progress “Sherry Wood”. Er werd uitgewisseld over leer, tabak, chocolade. Velen waren onder de indruk van het slechts 10 jaar oude distillaat. Vervolgens kwam er een tweede speciale dram. De aap kwam uit de mouw toen we vertelden dat we het “Saint James vat” uiteindelijk vulden met Arran 10 en dit 6 maanden lieten rijpen en daarna opnieuw bottelden onder de naam “Arran WWC Rum finish”. De meningen waren verdeeld. De ene sprak van een toegevoegde waarde, de ander niet. Over smaak valt niet te twisten, het was in elk geval een leerrijk project. Daarna volgde Auchtentoshan Valinch, een Lowlander op vatsterkte. De nodige sneden stokbroden werden verorberd en de glazen met water gevuld! Voor de pauze serveerden we een recente, maar ondertussen legendarische sherrybom: Glendronach 15 “Revival”. Het was voor sommigen duidelijk dat, ondanks deze malt na de Auchtentoshan Valinch kwam, ze met een potentiële winnaar te maken hadden. Wat een heerlijke whisky! Na de pauze werd er van Bruichladdich Islay Barley genipt, een ongeturfde Islay malt. Ondanks de vele concurrentie mocht hij er zijn, die dram. Daarna haalden we met een Ledaig uit 2008 (SV) en Laphroaigh PX (NAS) het zwaarder geschut boven. Zowel de Ledaig als de Laphroaigh werden erg geapprecieerd.
Uiteindelijke rangschikking door de groep:
8: Wolfburn
7: Arran 10 “WWC Rum Finish”
6: Auchentoshan Valinch
5: Bruichladdich Islay Barley
4: Ledaig 2008 (Signatory Vintage)
3: Kilkerran WIP VI “Sherry Wood”
2: Laphroaigh PX Cask
1: Glendronach 15 “Revival”
Op 4 juni -same time, same place- houden we onze tweede tasting: WWC Batch 2. Interesse? Schrijf je als de bliksem in via info@wickedwhiskycompagnie.be. Plaatsen zijn beperkt tot 25 personen. Geniet ondertussen nog even met ons met van wat sfeerbeelden van onze eerste editie…
Hartelijks,
WWC vzw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *