WWC @ ’t Konijntje

WWC @ ’t Konijntje

Op 20 oktober 2018 ging de Wicked Whisky Compagnie met een aantal leden eten in ’t Konijntje te Kluisbergen. We namen er het maandmenu met bijpassende whisky. Na een stevig biertje om onze eerste dorst te lessen kregen we een bordje chorizo en een zeer lekkere rilette met een 8 jaar oude Glenrothes gebotteld door Gordon & MacPhail. Daarna volgden er mosselen met tomaat en venkel voor de één (onder de begeleiding van een Clynelish 14 op vatsterkte door Hart Brothers) en scampi in de look voor de ander (met Milftonduff 10). Het hoofdgerecht bestond voor de één uit een stoofpotje van hertekalf (met een 17 jaar oude Mortlach van Asta Morris) of een entrecôte van Belgisch Blauw (met een Glencadam 14 Oloroso). We sloten af met een kaasbordje (BenRiach 1995) of een dame blanche (Clyneslish 2001).

Na de maaltijd bleven we nog gezellig napraten, daarbij mochten we genieten van een Springbank Local Barley 16y, een BenRiach 1995 -wederom voor Premium Spirits België maar een oloroso- en een Chequers 12y blend.

Ons verdict: t Konijntje is een echte aanrader, het eten was heerlijk, de whiskies sluiten perfect aan bij de maaltijd en de eigenaars zijn supersympathiek.

Bedankt aan Jos en Tanya voor de schitterende bediening het lekkere eten en de heerlijke drams!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *