Wicked Whisky Compagnie’s Charity Tasting

Wicked Whisky Compagnie’s Charity Tasting

Op momenten dat we nog maar eens de luxe hebben om één of ander stokoude single malt te proeven, denken we vaak: “Man, wat hebben wij toch een decadente hobby”. Daarom vonden we als bestuur dat het tijd was om dit jaar eens een actie te doen voor het goede doel in kader van de Warmste Week.

Na wat brainstormen vonden we een tof concept dat ons zowel kon helpen wat geld in het laatje te brengen én extra participatie van de deelnemers. In deze tasting was de bijdrage van Wicked Whisky Compagnie 4 whiskies en stelden we 4 plaatsen open waarbij een deelnemer zijn inschrijving kon betalen met een fles whisky.

Dit initiatief werd warm onthaald bij de deelnemers en leverde uiteindelijk 5 extra flessen en volgende line-up op:

 1. Spirit of Unity – Uniting Spirit For Japan (Bedankt Lucas!)
 2. Glenlivet 2007 SV
 3. Bunnahabhain Toiteach A Dhà (Bedankt Tom!)
 4. Springbank 12 CS (Bedankt Jens!)
 5. Lagavulin 16 (Bedankt JP!)
 6. Bowmore 1996 CWC
 7. Caol Ila 9 “The Elephant” MMM
 8. Islay 8 NSS (Bedankt Ronny!)
 9. Glenlossie 2008 Anam na h-Alba

De eerste helft werd gestart met een zeer verrassende “Spirit of Unity”. Deze fles is uitgebracht in 2011 om geld in te zamelen na de tsunami in Japan. Naast perfect in thema, bleek het ook nog eens een heerlijke blended malt te zijn, waarin zowel Springbank als Kilchoman heel duidelijk herkenbaar waren.

Daarna gingen we via een Glenlivet sherry bommetje en een lekkere maar onuitspreekbare botteling van Bunnahabhain naar Springbank’s recentste uitgave van de 12 jaar cask strength. Dit alles uiteraard vergezeld van de deskundige uitleg van Lucas, Tom & Jens, met dank daarvoor!

De tweede helft begon rustig met een absolute klassieker: Lagavulin 16. Op deze bijzonder koude winteravond leek dit de perfecte eerste dram na de pauze.

Na de Lagavulin konden we genieten van een zeer lekkere Bowmore gebotteld in 2005. Dit was voor ons (het bestuur) echt wel de parel van de tasting. Een echte mooie eerlijke cask strength Bowmore, wat wil een mens nog meer?

Maar we konden niet blijven mijmeren, al snel gingen 2 Caol Ila’s met elkaar in de clinch. Mark and Manny’s Malts’ Caol Ila van 9 jaar en de North Star Islay 8 jaar oud. Twee erg gelijkaardige en toch andere malts, de één gerijpt op bourbon hogsheads, de ander bourbon hogsheads en sherry octaves. Hierbij zijn de meningen verdeeld, maar één iets is zeker: het zijn beide zeer lekkere en erg krachtige whiskies.

Finaal sloten we af met een ferme cask strength sherry bom die tegelijk ook erg elegant en gebalanceerd was.

Trots mogen we mededelen dat de tasting een €460 heeft opgebracht die we doorstorten naar Music 4 Life ten voordele van Poverello. Op deze manier hebben wij ook ons steentje bijgedragen en hebben we samen kunnen genieten van alweer een erg gezellige avond.

We wensen iedereen prettige feesten en een gelukkig nieuwjaar en hopen jullie allemaal terug te zien op 13 januari 2019 voor het Whisky Café.

3 gedachten over “Wicked Whisky Compagnie’s Charity Tasting

 1. Wanneer komen de details op de activiteitenkalender? Bv. aanvangsuur ? Einduur heb ik niet nodig.

 2. Ik zal zo dadelijk de activiteiten kalender aanvullen. Het whisky café zal openen om 14u. Da’s ons standaard uur voor alle tastings, op dat vlak was de charity tasting een buitenbeentje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *