Get Ready Tasting

Get Ready Tasting

Op een stralende zondagnamiddag eind mei zaten enkele whiskyliefhebbers opnieuw samen voor een WWC Tasting. Deze keer betrof het de ‘Get Ready Tasting’. Wat heeft Get Ready, Vlaanderens bekendste boysband, met whisky te maken horen we je denken. Niets, maar het muzikaal collectief had een Glenn in de groep. Laat dat onze segway zijn. We serveerden enkel whisky’s met een ‘glen’ in de naam. Vanuit die insteek hadden we opties genoeg uiteraard. ‘Glen’ zou kleine, diepe vallei in de Hooglanden betekenen. Dat rivieren belangrijk zijn om whisky te maken heeft in hoofdzaak twee redenen: het voorzag in het verleden de turbines van de nodige energie om elektriciteit op te wekken en het voorzag de stokerij van een continue voorraad vers water. Het woord ‘glen’ zou overigens gelinkt zijn aan het Gealic ‘glan‘ (proper) en het Welsh ‘gleindid‘ (puur). Genoeg etymologie, dit was onze line-up:

Glenglassaugh Revival (2022)

James Eadie Glenlossie 10yo

Mark & Manny’s Malts Glentauchers 2009

Glencadam Signatory Vintage (UFC) 2011 for Dram 242

Glen Elgin 12yo 2008 SMS

Glenburgie 18yo 1999 AM for Gaia Flow

Glenrothes 21yo CAD

Onze top 3 bestond uit:

  1. Glenburgie 18yo 1999 AM for Gaia Flow (26 punten) (M’n liefde voor jou is diep zo diep!)
  2. Glen Elgin 12yo SMS (25 punten) (Marjolijn, zal ik ooit, zal ik ooit, zal ik ooit, je vriendje zijn?)
  3. Glenrothes 21yo CAD en Glencadam Signatory Vintage (UFC) 2011 for Dram 242 (beide 13 punten) (Er brandt een vuur diep in mij en dat vuur dat ben jij!)

Tot slot nog enkele sfeerbeelden:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *