Asta ma goed komt Tasting

Asta ma goed komt Tasting

Op zaterdag 17 september 2022 was het opnieuw zover: een WWC tasting. En wat voor één! We hadden voor het eerst een gast uit eigen rangen. In het verleden hadden we al eens sprekers te gast maar dat waren bierbrouwers. Nu dus iemand uit de whiskywereld. Niemand minder dan Bert Bruyneel, wat ons betreft de meest flamboyante en grappigste Belgische onafhankelijke bottelaar.

Bert is sinds 2011 professioneel met whisky bezig. Naast zijn whisky onder de naam Asta Morris ontwikkelde hij nog No Ordinary Gin!, een gin op ex-Asta Morris whiskyvaten. Er is ondertussen ook rum onder de namen Maman Brigitte, de Tipsy Turtle en Rasta Morris op de markt. Meer recent ook cognac, armagnac en calvados onder de naam Asta Maurice. Wie weet wat de toekomst nog brengt!

Er namen zo’n 25 mensen deel aan de tasting. De eigenlijke proeverij was een aaneenrijging van grappen, maar ook anekdotes die Bert doorheen de jaren heeft meegemaakt. Het ging niet zo heel veel om de whisky. Een ietwat andere invulling dus, maar wij konden het absoluut smaken. Om zo mogelijk nog meer sfeer te maken, was er een bingokaart voorzien. Elke deelnemer kreeg (in meer of mindere mate) een andere kaart. Daarop stonden typische uitspraken van Bert: “Wordt dat hier opgenomen” of “De chat ontploft” (Bert haat online tastings), “Puit” (kikker), “Leeftijd”, “Die woar is” en ga zo maar door. Mocht u het principe van een bingo niet (meer) kennen: de eerste die een rij of kolom met woorden omcirkelde omdat Bert die woorden exact had gezegd riep ‘Bingo!’ en was gewonnen. Dat duurde grofweg 15 minuten, maar ging uiteindelijk de hele tasting mee. Merci Meug voor het idee en Birger Vanhonsebrouck om te drukken!

Onze originele line-up kende onderweg wat veranderingen. Zo gaat dat soms als het leuk is 😉

 1. D.R.K.N.S.S
 2. Fettercairn 2008
 3. Orkney 2007
 4. Glenburgie 19yo – 1995 SV
 5. BenRiach 2008 (joint botteling met Timtasting)
 6. Shizuoka Contact S

PAUZE

 1. Ardmore 2000
 2. Williamson 2011
 3. Asta Ila 2008

We landden uiteindelijk op volgende top 3:

 1. Glenburgie 1995
 2. BenRiach 2008
 3. Asta Ila 2008

Het was echt nipt. Geniet hieronder nog even mee van wat sfeerbeelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *